Vreau o Carte a mers anul acesta la Centrul social de zi Sfanta Sofia

Dragilor, am fost vinerea trecuta cu o multime de carti frumoase (si o consola Nintedo Switch, donata de un super-om, care ne e mereu alaturi🙏) la copiiii de la centrul social de zi Sfanta Sofia. Si ca de obicei, a fost o experienta absolut minunata🥰!

Foto: Fiecare Conteaza

Am descoperit in acel loc grija, dragoste, dedicare, caldura si multa-multa veselie. Infiintat pe langa o biserica si coodonat de o doamna preoteasa, el intruchipeaza crestinismul acela viu si real si frumos, unde comunitatea se aduna in jurul membrilor ei vulnerabili si unde exista proverbialul sat atat de necesar cresterii de copii❤️.

Si nu va pot spune ce copii deosebiti sunt crescuti de acest "sat" si cat de sincer s-au bucurat de cartile primite🥰! Mai mult, si-au mai ales si dintre cele pe care le adusesem in plus pentru biblioteca📚. Dragilor, am fost vinerea trecuta cu o multime de carti frumoase (si o consola Nintedo Switch, donata de un super-om, care ne e mereu alaturi🙏) la copiiii de la centrul social de zi Sfanta Sofia. Si ca de obicei, a fost o experienta absolut minunata🥰! Am descoperit in acel loc grija, dragoste, dedicare, caldura si multa-multa veselie. Infiintat pe langa o biserica si coodonat de o doamna preoteasa, el intruchipeaza crestinismul acela viu si real si frumos, unde comunitatea se aduna in jurul membrilor ei vulnerabili si unde exista proverbialul sat atat de necesar cresterii de copii❤️.

Sunt copii cu povesti grele, dar inteligenti, perseverenti si cu visuri mari. De exemplu, o fetita tocmai daduse testul Cambridge si si-a mai ales carti in engleza, pentru ca ii place limba foarte mult. Un tanar inalt si foarte manierat, care avea 18 ani si se pregatea de Bac si de facultatea de arhitectura, ne-a povestit ca e pasionat de istorie. Asa ca pe langa frumoasele si complicatele carti in engleza pe care le ceruse, a fost incantat cand i-am mai oferit si un volum din Sapiens-ul lui Yuval Noah Harari, cu care venisem la mine - stia de ea si isi dorea de mult sa o citeasca, dar a vrut sa se incadreze in limita de 3 carti pe care avea dreptul sa le ceara❤️... Iar printre cei mici, m-am amuzat sa constat ca Jurnalul unui Pusti, respectiv al unei Pustoaice sunt inca la mare cautare, starnind exclamatii de "norocosule!" atunci cand cinva primise cate un volum nou😁.

Am stat apoi cu doamna preoteasa Irimia, calda si minunata coordonatoare a Centrului, si cu doamnele profesoare voluntare si am pus tara la cale, sa facem si mai multe pentru acesti copii. Asa ca vor urma, in viitor, ateliere de lectura si povesti, ghiozdane echipate, cadouri de Craciun si in general, ce are Fiecare Conteaza mai bun de oferit🥰.

Multumim din tot sufletul tuturor care au participat la aceasta bucurie🙏, ati fost minunati, ca intotdeauna si va imbratisam tare! Fiecare dintre cartile donate conteaza mai mult decat va imaginati🥰!

Si multumim, in mod special, si unei doamne voluntare ca o raza de soare, Maria Marcela Țămbrescu , care ne-a adus la acest centru (ne-a atras atentia in timp ce cauta, neobosita, prin colturile internetului, carti pentru micutii lor cititori).

Va imbratisam inca o data si speram sa putem face cat mai multe astfel de actiuni impreuna🤗!