Aproape 100 de copilasi din Darasti Vlasca au primit ghiozdane echipate prin programul Fiecare Ghiozdan Conteaza 2022

Dragilor, voi incepe aceasta poveste spunandu-va ca sunteti nemaipomeniti🤗! Nici nu stiti cata bucurie au adus ghiozdanele daruite de voi unor copilasi cu situatii grele! Am reusit si anul acesta sa ajutam impreuna aproape 100 de mititei din Darasti Vlasca, Adunatii Copaceni si cativa de la Sintesti sa inceapa anul scolar cu bine🎒.

Foto: Fiecare Conteaza

Cand am ajuns cu ghiozdanele, doamnele invatatoare ne asteptau cu listele pregatite - selectasera deja pe acei pitici care au reala nevoie de rechizite. Ca sa nu-i expunem in fata colegilor, i-am chemat separat si le-am daruit cate un ghiozdan sau unde au fost mai multi, ne asteptau toti intr-o clasa. Din cand in cand, inainte sa soseasca copiii, cate o doamna profesoara mai remarca, oftand "i-am cumparat eu caiet saptamana trecuta, ca n-avea pe ce scrie", sau "bietii de ei, se bucura si la o foaie de hartie mai colorata"🥺. Ne mai povesteau despre situatia cate unor micuti orfani sau care sufera de boli grave, pentru care au de indurat nu doar tratamentul, ci si teama si respingerea celor din jur 💔...

Ne-am bucurat nespus sa putem sa aducem, multumita voua, un zambet pe chipurile acestor copii. Dar dragilor, nu e drept. Nu e normal ce li se intampla. Avem si noi copii acasa si cand ne uitam la ei, ne imaginam cum s-ar simti sa mearga la scoala cu mana goala, trebuind sa spere la bunavointa invatatoarei sau la vizita unei asociatii ca sa capete un creion si ceva pe care sa scrie... cum s-ar simti sa mearga la ore flamanzi si fara pachetel, sa se uite la colegi care au de toate si sa se intrebe cu ce au gresit de nu pot avea si ei macar cele necesare...

E minunat ce facem impreuna aici, e un privilegiu extraordinar sa poti ajuta. Dar a venit timpul sa cerem si statului sa se implice. Sa cerem normalitate pentru toti copiii tarii. Sa nu mai acceptam glumele proaste cu Romania Educata si sa cerem dreptate pentru Romania saraca, marginalizata si analfabeta functional, sa fim o voce pentru copiii despre si pentru care nu vorbeste Legea Educatiei, orbita de goana dupa "performanta" precum capra raioasa, care e mereu cu coada pe sus.

Nu stim sigur care e cel mai bun mod de a face acest lucru (suntem mai mult decat deschisi la sugestii), dar ne-am propus ca pe viitor, sa ne dezvoltam si componenta de advocacy📢, sa fim mai vocali, sa ne alaturam mai multor demersuri si sa cerem raspicat responsabilizarea statului in raport cu copiii sai. Si speram sa va implicati alaturi de noi. Pana la urma, unde-s multi, puterea creste🤝.

Va imbratisam cu drag🤗, multumim inca o data din tot sulfetul celor care ne-au sprijinit🙏 si va lasam niste poze frumoase, sa incheiem pe o nota optimista😊.