Programul Vreau o Carte

Prin acest program oferim carti, in sistem de wishlist, elevilor din medii defavorizate care isi doresc sa citeasca, insa nu au acces la cartile spre care ii trage inima.

Foto: Fiecare Conteaza

Modul nostru de lucru este unul simplu: rugam copiii sa ne scrie pe un biletel ce le-ar placea sa citeasca, iar noi le facem rost de cartile dorite, cu ajutorul minunatei comunitati Fiecare Conteaza.

"As vrea sa citesc niste carti cu zmei, balauri si alte personaje SF".

"As vrea o carte cu povesti reale sa citesc si sa fie cartea mea (cu povesti reale, cu imagini si cam atat). Va multumesc din suflet"

"Mie mi-ar placea sa citesc o carte despre dinozauri. Doresc aceasta carte pentru ca sunt curios sa stiu cum au trait"

Acestea sunt doar 3 dintre biletelele cu solicitari de carti primite de la copii lipsiti de posibilitati din mediul rural. Si am primit si onorat sute de asemenea biletele. Iar bucuria micutilor cititori este, de fiecare data, mai mare decat puteam spera, intr-o lume in care se repeta obsesiv lamentarea "copiii nu mai vor sa citeasca!"

Prin acest program, am donat pana acum cateva mii de carti elevilor scolilor din Cascioarele, Ciolpani, Gruiu, Lipia, Silistea Snagovului, Crizbav, Budesti, Negoesti, Sarulesti Gara, si Curcani. Si speram sa reusim sa punem obiectul-carte in mana cat mai multor micuti din ruralul defavorizat.