Programul Fiecare Ghiozdan Conteaza

Niciun copil nu ar trebui sa simta apasarea de a nu avea cele necesare invataturii. Un ghiozdan echipat inseamna un an scolar inceput cu dreptul pentru orice micut.

Foto: Fiecare Conteaza

La fiecare inceput de an scolar, colectam donatii (in bani sau rechizite) pentru a putea oferi un numar cat mai mare de ghiozdane echipate elevilor cu posibilitati reduse din mediul rural defavorizat. Ne distram apoi de minune cumparand rechizite frumoase, diverse si vesele pentru pitici si umpland fiecare ghiozdan cu drag si grija, gandindu-ne la piticul care se va bucura de el. Ne dam, de fiecare data, toata silinta sa realizam cel mai bun raport pret-calitate la lucrurile pe care le achizitionam, astfel incat sa fie si atragatoare, si rezistente si intr-un buget rezonabil, pentru a putea ajunge la cat mai multi copii, care sa le foloseasca un timp cat mai indelungat.

O data ghiozdanele pregatite, mergem la scoli si le livram copilasilor care au nevoie de ele. Suntem primiti, de fiecare data, cu mare bucurie. Si privind la cei mici, ne putem imagina ca pentru multe dintre familiile lor, acest sprijin este o adevarata usurare (in special acolo unde sunt mai multi copii de scoala) si ca poate face diferenta intre continuarea scolii si abandon.

In ultimii ani, am oferit cateva sute de ghiozdane in total (si, ocazional, si hainute si incaltari) unor elevi din Cascioarele, Budesti, Sarulesti Gara si Valea Stanii. Anul scolar 2021-2022 ne-a gasit cu aproximativ 130 ghiozdane, cu destinatia Negoesti, Luica, Valea Stanii si Fierbinti Targ. Speram la si mai multe si mai consistente in anii care vor urma.