Biblioteca de Cartier

Te-ai plictisit de cartile tale? Ai citi una noua? Vino sa vizitezi Biblioteca de Cartier din fata sediului nostru! Poti lua ce carte vrei si poti aduce la schimb alta care-ti prisoseste.

Foto: Fiecare Conteaza

Niciodata nu poti citi prea multe carti. De aceea, am instalat in fata portii noastre o Biblioteca de Cartier, in care am pus carti primite din donatii, care nu erau potrivite pentru a fi duse copiilor din scoli. Asta a fost cu vreo 2 ani in urma. Intre timp, Biblioteca a crescut, s-a transformat, a devenit mai mare, mai vesela, mai colorata si mai plina. A crescut si sufletul in noi sa vedem o multime de oameni oprindu-se in fata ei si rasfoind volume in fiecare zi.

Suntem intrebati frecvent daca nu am patit neplaceri, daca nu a incercat nimeni s-o goleasca sau s-o vandalizeze si ne bucuram de fiecare data sa raspundem ca nu. Putinele incidente au fost izolate, in general, oamenii s-au bucurat de carti, au luat ce le-a starnit interesul si au adus ceea ce deja citisera din propria colectie.

Daca bibliotecile publice pot fi inca intimidante pentru unele persoane, Biblioteca de Cartier e mereu prietenoasa, nu tine registre, nu are nevoie de nume sau de date, doar de iubitori de lectura care sa vina sa o viziteze.

Te asteptam, deci, si pe tine sa vii si sa iei parte la acest frumusel proiect de booksharing care, cel putin in viziunea noastra, s-a dovedit a fi un succes, aducand oameni de toate varstele si de toate conditiile mai aproape de lectura.